Undgå forurening i din have, når du pynter din have

Mand ordner have

Der er mange måder, at man kan inkorporere mere miljøvenlig tankegang i sit liv. Det er ikke kun ved de åbenlyse punkter som affaldssortering og madvaner, man kan handle med klimaet for øjet.

Det kan man også, når man går og pynter sin have. Det er ikke just det område, man tænker, der er mest forurening, men faktisk er der flere årsager til dette. Eksempelvis kan det være, at din jord, du dyrker din planter på, er forurenet. Det kræver derfor mere omtanke, men det gør nødvendigvis ikke din have mindre miljørigtig.

Anskaf dig de ordentlige træ- og metalkasser

Når det kommer til klimaet, så handler det alt sammen om de valg, vi tager. Man skal handle med omtanke. Derfor kan det være en rigtig god idé at anskaffe sig træ- og metalkasser af genbrugsmateriale.

Der er altså ikke trækasser og metalkasser, der er købt på et loppemarked, men kasser der er lavet af genbrugsmateriale. Ikke nok med, at det er klimavenligt, så giver det også et super fedt look. Det bliver mere rustikt, og vil helt sikkert pynte i din have.

Skal du kigge efter trækasser og metalkasser af genbrugsmateriale, så vil meget af det være såkaldt upcycling. Det betyder, at det er lavet af noget materiale, der oprindeligt skulle være brugt til noget andet. Det er en rigtig fin idé, hvis du ønsker at bringe lidt mere miljøvenlig tankegang ind i din have.

Du kan godt plante på forurenet jord

Nogle gange sker det, at grunden man bor på, har forurenet jord. Det bør dog ikke stoppe dig for at plante noget som helst. Du kan endda dyrke grøntsager og frugt. Det handler bare om at gøre det med omtanke. Eksempelvis skal du være omhyggelig med at vaske og skrælle grøntsagerne ordentlig, når det skal bruges i maden.

Derudover skal du også indrette haven, så der ikke er noget bar jord. Grøntsagerne og frugten skal dyrkes i ren jord, der ikke har kontakt med den forurenede jord. Hertil kan du passende bruge en fin træ- eller metalkasse – som er af genbrug!

Genbrug dine planter: Sådan gør du

Det er ikke kun ved udskiftning af træ- og metalkasser, at du kan være mere miljøorienteret, når du sidder med fingrene i jorden. Det kan du også med selve planterne. Det er især også et godt tip, hvis du ikke vil bruge for mange penge på nye planter hele tiden.

Det er dog meget simpelt. Det handler bare om at flytte rundt på sine planter, man i forvejen har i haven. På den måde pynter man den på ny, uden at skulle penge, tid og energi på at skaffe nye planter.

For mange handler det at genbruge planter mere om sentimental værdi, end at det egentlig bidrager til miljøet. Mange kan måske huske en speciel busk hjemme fra sin mor, som man ønsker sig i sin egen have. Det giver et helt særligt personligt touch. Og så er det bare sjovt at lege med genbrug i haven.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*