Sådan får du styr på din have

Have med pink blomster

Er din have blevet rodet, eller synes du, at den er uoverskuelig at passe? Det kan være fordi den ikke er indrettet i forhold til dine behov og ressourcer. Eller det kan være, at den er anlagt for lang tid siden og nu er slidt ned, eller at den er blevet for tilgroet. Med en indsats de rigtige steder, kan din have blive et sted, hvor du kan nyde din fritid, hygge dig og slappe af.

Indret haven i forhold til dine behov

Gør dig klart, hvad dine ønsker og mål med haven er. Du skal også tænke over, hvor mange ressourcer du har til rådighed i hverdagen til at passe din have.

Har du børn, så der skal være plads til leg og boldspil i haven? Skal din have primært være et sted, hvor du kan slappe af? Måske nyder du at gå og nusse i et staudebed og se, hvordan det udvikler sig fra år til år. Eller måske vil du gerne kunne dyrke dine egne grøntsager. Uanset hvordan dit forhold til din have er, så er det en god ide at gøre dig helt klart, hvad dine ønsker, behov og ressourcer er.

Der er mange ting, man skal tænke over, for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Du kan du hente inspiration på https://plantelivet.dk/, så du er sikker på at få det hele med. Jo mere gennemtænkt dine tiltag er, jo større er sandsynligheden for, at du bliver tilfreds med din have.

Lav en plan for havens indretning

Måske er du overordnet set meget godt tilfreds med din have, men synes at nogle enkelte områder er blevet rodede eller har mistet deres funktion. Det kan også være, at du simpelthen vil starte helt forfra og gentænke havens indretning. Online kan du få gode tips og ideer til indretning af haven. Uanset om det er en total renovering eller nogle delområder der skal friskes op, er det en god ide at lave en plan for indretningen.

Der er mange forskellige stilarter at vælge imellem, når man skal indrette sin have. Nogle kan lide en naturpræget have, andre kan lide en mere stilren have eller en romantisk have. Det kan også være, at du tænker mest på at indrette din have, så den bliver nem at passe. Du kan læse mere om forskellige stilarter på https://plantelivet.dk/, så bliver du godt rustet til at vælge, hvilken stil du ønsker i din have.

Tænk på de langsigtede mål for haven

En have ikke er statisk, den er altid i udvikling. Sådan er det, når man arbejder med levende materiale. Haven forandrer sig med årstiderne og med tiden, og er aldrig helt den samme.

Du skal huske at have i tankerne, hvordan haven vil udvikle sig på længere sigt. Træer og buske vokser, og med tiden kan de blive for store. Det kan du tage højde for ved at vælge nogle planter, der som fuldt udvoksede stadig passer til din have. På https://plantelivet.dk/ kan du finde nyttig information om forskellige træer og buske, så du kan finde de bedst egnede planter til din have.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*