Det er vigtigt at du lærer dine børn om naturen

vildt voksende græs

Flere og flere børnefamilier bor i dag i storbyen. Det er nemlig der, der er jobmuligheder, hvilket selvfølgelig også betyder, at det er der, folk flytter til. Det viser sig da også, at langt de fleste børn sådan set godt kan lide, at de fleste af deres venner ikke er mere end et par gader væk, eller at der er kort vej til alle de sjove aktiviteter. Desværre ender de også med at misse en hel masse, som andre børn næsten får ind med modermælken. Det er nemlig viden om naturen. Selvom de danske storbyer på ingen måde ligner de store mastodonter i udlandet, er der alligevel lang vej til noget egentlig vil natur. En tur i parken kan ganske enkelt ikke kategoriseres som en vildmarkstur.

Leg viden om naturen ind

Det kan godt virke som om, at lærdom om naturen måske ikke er det vigtigste i verden at få lært sine børn. Særligt ikke hvis man lever trygt og godt i storbyen omgivet af biler og højhuse fremfor vilde dyr og høje træer. Ikke desto mindre er det ganske almindelig dannelse for et barn at vide, at mælken kommer fra en ko og mange andre ting, som man kun kan lære ved at komme ud og føle og røre i den vilde natur.

Selvom man bor lige midt i en dansk storby, er der dog heldigvis rig mulighed for at lære om den slags. I første omgang kan man gøre det bare ved at læse om naturen eller måske endda større emner som naturvidenskaben. Der findes stribevis af gode børne- og billedbøger om den slags på biblioteket, hvis man ikke selv har mod eller penge til at gå ud og investere i den slags. Man kan endda inkorporere den slags i deres leg og læring fra de er helt små. Det kan man for eksempel gøre ved at give dem en authentic models uro m. solsystem.

Som små vil de nok ikke tænke videre, end at det er legetøj. Som de vokser op og stifter bekendtskab med deres authentic models uro m. solsystem, kan man dog med fordel begynde at lære dem om netop solsystemet med afsæt i uroen. En authentic models uro m. solsystem har nemlig dem fordel, at det er sjov og farverig, samtidig med, at den ligner solsystemet nok til, at man kan lære noget af den. Hvis du gerne vil danne dit barn, så er en authentic models uro m. solsystem det oplagte valg.

Mærk og lær

Man kan lære meget med biblioteksbøger og legetøj, men i sidste ende er der dog ikke noget, der slår den rigtige vare. Derfor bør du også sørge for at tage dine børn med på tur i den vilde natur, så ofte du kan på trods af, at du er bybo. I kan for eksempel tage på vandreture eller ture i kano. Bliver du træt af selv at tage børnene med, kan du også sende dem til spejder, som er en oplagt mulighed for at komme ud i naturen for at lege og lære.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*