Få styr på din hestestald, så den forbliver ren

Hestestald

Det kræver daglig rengøring at holde en hestestald ren. Der skal fejes hyppigt, og der skal muges ud jævnligt, for at holde det nogenlunde snavs og støv nogenlunde nede på et tåleligt niveau.

Hvis hestene fodres med stråfoder, så kommer der hurtigt spild på staldgangen, samt en del støv, da hø og halm samler meget støv. Jo mere hestene bruge deres bokse, desto mere sviner de også ud på staldgangen, hvorfor der skal fejes, selvom staldgangen måske ikke har været i brug. Foruden snavset på staldgulvet, så skal kosten også køres over loftet med jævne mellemrum, for at holde spindelvæv til livs. Edderkopper stortrives nemlig i en stald.

Halm som heste strøelse i boksene

Mange bruger halm som bunddække i hestebokse, både som dybstrøelse eller mindre mængder. Det er nemt at anvende halm, det suger fint, og giver hesten isolering fra gulvets kulde. Det er tilmed billigt at bruge halm. Halm kræver god plads til opbevaring det støver en del. Halm kræver også en god møddingsplads, da det fylder. Man skal være opmærksom på at det er tungt at arbejde med halm. Især gennemvæddet halm er meget tungt, og der er meget, som skal køres ud af gangen.

Gør det nemt for dig selv og skån din krop

Når man arbejder med halm, begynder man så småt at få øjnene op for nemmere løsninger, som er mere skånsomme for ens krop at arbejde med. Der findes faktisk mange andre løsninger, der er langt lettere at håndtere. Tænk det gerne ind i hele designet af din stald, at det skal være nemt, så nemt for dig som muligt og let at rengøre. Indret gerne således at du kan spule med vand, når stalden er tom, det er en effektiv måde at få gjort godt rent over det hele.

Vælg lækkert heste strøelse

Se på de mange forskellige muligheder for strøelse. Heste strøelse holder længe, hvis du er flittig med at muge ud ved behov. Derfor behøver det ikke at være ret meget dyrere end halm, og den tid du spare på at muge tungt ud, kan du i stedet bruge andetsteds. Uanset om du vælger træpiller, spåner andet, så leveres de gerne i bigballer eller mindre pakker, der er lettere at håndtere. Ofte tilbydes der billig eller gratis levering, der hvor du køber fra. Således skal du heller ikke spekulere og bruge til på kørsel.

Sådan holder du hestestalden pæn

Når du anvender strøelse i dine hestebokse, så er det nemmere at holde stalden ren, da det ikke sviner så meget. Du kan let se i boksen, der hvor hesten har tisset, således at du hurtigt kan få det smidt i en trillebør sammen med hestepærerne, og dermed minimere svineriet i boksene. Strøelsen giver også minimalt svineri på staldgangen, men det kan dog ikke undgås at der skal fejes hyppigt, idet hestene jo bevæger sig i boksene og kan skubbe lidt heste strøelse ud derfra eller slæbe lidt med i hovene, når de går på staldgangen.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*