Træhuse er klimavenlige

Træhuse er klimavenlige

Det er både praktisk og klimavenligt at bygge huse i træ. Træ optager nemlig CO2. Ved at bygge i træ, bygger vi derfor CO2-lagre, som reducerer vores generelle CO2-udslip. Derfor er det mere bæredygtigt, når vi skal bygge nye huse at bygge dem op i træ. Endnu mere bæredygtigt bliver det, hvis træet ikke er eksotisk og transporteret langvejsfra, men i stedet træ, som er hurtigvoksende og hentet så lokalt som muligt.

Et træhus er derfor det klimavenlige valg, og så er husende tilmed hyggelige. Træhuse kan sagtens bygges i flere plan, hvis det er det, du ønsker.

Design dit eget træhus

At designe sit eget træhus, er ikke kun noget, der er hippier i øko-samfund forundt. Faktisk tilbyder flere udbydere at træhuse, at du kan være med i designprocessen. Sammen kan I skabe de lækreste huse. Hvis du ikke selv har ideer stående i kø, så har de alle idekataloger, hvor du kan samle inspiration til dit nye hus. Uanset om du ønsker huset i flere plan, ønsker store glaspartier eller andet, så kan der tegnes fantastiske løsninger, så huset bliver lige så flot, som du ønsker det. Hent også gerne inspiration fra vores nordiske naboer, som har bygget træhuse altid.

Gå all in på klimavenligt byggeri

Når du vælger at bygge et klimavenligt træhus, så er det oplagt at tænke flere bæredygtige løsninger ind i hjemmet. Det kan være alt fra en udestue i glas, hvorfra der også kan dyrkes i. Det kan også være jordvarmeløsninger, solceller til at samle strøm eller andet, som kan give dig bæredygtigt strøm og varmt vand. Der er meget information og inspiration at finde om klimavenlige træhuse på nettet. Producenterne af træhuse har typisk også nogle gode løsninger, som de kan præsentere for dig.

Vælg træ, som er FSC-mærket. Det er din sikring for bæredygtigt træ.

Træhuse både til helårsbrug og fritid

Træhuse behøver ikke kun at være sommerhuse. Det er faktisk nemt at bygge velisolerede træhuse, som vi kan bo i hele året. Se bare på vores Skandinaviske nabolande, hvor der er tradition for at bygge i træ. De bor der hele året, og kan nemt holde husende varme og velventilerede. Træhuse giver nemlig et godt indeklima, da træet har mulighed for at ånde, og ikke udvikler skimmel lige så hurtigt som andre huse. Derfor er træhuse også allergivenlige, da der ikke er stillestående, uventileret dårlig luft.

Husk at vedligeholde dit træværk

Det giver sig selv, at træværket selvfølgelig skal vedligeholdes. Huset skal gerne males med træbeskyttende maling med et par års mellemrum, for at undgå at træet forgår.

Hvis du bygger dit hus i to plan, så kan det være en god idé at bygge en terrasse hele vejen rundt på 1. Plan, for at lette det følgende malearbejde.

Så har du også en meget god undskyldning for at bygge den lækreste terrasse, som alle vil misunde dig for at have. Du kan enten ordne malerarbejdet selv, eller du kan få en maler til at løse opgaven.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*