Skal du spise mad med naturligt protein eller tage proteinpulver?

Protein

Flere og flere begynder at tænke meget på deres indtag af protein i kosten. De fleste mennesker har sjældent tænkt over, hvorvidt de får nok protein når de spiser. Det er dog noget der har ændret sig de seneste ti år. I dag er det nemlig meget udbredt, at folk spiser ekstra protein. Det skyldes, at de ønsker at få større muskler. Det er blevet så udbredt, at selv helt almindelige mennesker er i tvivl om, hvorvidt de får nok protein. Derfor er der nogle der tager proteinpulver hvis man ønsker at opbygge større muskelmasse. I visse tilfælde giver det mening og i andre tilfælde giver det ikke så meget mening. Læs videre og find ud af hvad der er bedst for dig.

Proteinpulver er godt for nogle

Er man vild med store muskler kan det sagtens være, at man bruger størstedelen af sin tid i fitnesscenteret. Man ser det måske nærmest som et tempel og ens krop som en form for gud man skal tilbede. Man bruger mange timer og meget energi på at tænke på præcis hvordan man skal træne. Det er dog ikke kun den fysiske træning der fylder meget for dem der ønsker at have store muskler. Også det man indtager er noget, som folk tænker meget over. Der kan nemlig være nogle ting, som man indtager, som gør noget særligt for kroppen. Der er også mange myter, forbundet med at skulle tabe sig og få store muskler. Det er alt andet end lige vigtigt, at man sørger for at få den rette information og ikke gøre noget, som senere hen kan skade ens krop.

Hvis man ønsker rigtig store muskler kan det sagtens være en ide at indtage proteinpulver. Det er en form for pulver, som sælges rigtig mange steder. De fleste steder kan du få gigantiske bøtter fyldt med proteinpulver. Det kan have forskellige smage, så som jordbær og banan. Meget ofte er det meningen, at dette proteinpulver skal fungere som måltider. Det skyldes, at der både er mange kalorier og meget protein i. Har man et ønske om en hurtig øget muskelmasse kan man sagtens vælge at tage proteinpulver. I nogle tilfælde vil det hjælpe, men ikke i alle. Der kan ikke som sådan ske noget ved at tage proteinpulver. I de tilfælde det er overflødigt kan det blot gå ud over ens pung, som dermed bruger penge på noget der ikke virker.

Få masser af protein med kosten

Ønsker man at tage proteinpulver kan man sagtens gøre det. Ønsker man derimod at få flere proteiner på en anden måde kan man også sagtens gøre det. Der er dem der fejlagtigt tror, at protein primært er noget man får fra kød. Sådan er det slet ikke. Der er nemlig mange andre kilder til protein. For eksempel kan man dagligt spise bønner. Det er en oplagt kilde til protein og på mange måder er det faktisk sundere end kød. Derfor er der flere og flere der får øjnene op for bønner. Er man ikke så vant til bønner har man formentligt et dårligt forhold til bønner. Man tror måske, at de altid ser ud på én måde og altid smager ens og let melet. Sådan behøver det slet ikke være. Der findes nemlig rigtig mange forskellige typer af proteiner. Indholdet af protein varierer meget, men fælles for alle bønner er, at der er meget protein i.

Så ønsker man at bygge ens muskler op på en god måde kan man med fordel spise masser af bønner. Det er klart, at bønnerne ikke i sig selv gør, at musklerne vokser. Det er stadig nødvendigt at bruge kroppen aktivt således, at proteinerne har et sted de kan lande.

Er du vild med mad er proteinholdig mad bedst

Er man vild med mad vil det være et væsentligt dyk i ens livskvalitet at skulle leve af smoothies. Når man spiser meget proteinpulver er det lige præcis det man gør. Man skifter de helt almindelige måltider ud med måltider man drikker i stedet. Det kan gøre, at man pludseligt ikke får tygget noget mad. Er man vild med at spise sin mad er det en skam. For det vil man dermed gå glip af. Derfor er det bedst for helt almindelige mennesker der kan lide mad, at spise deres mad i stedet for at drikke den.

Spis forskellige bønner og andre bælgfrugter og nyd hvordan det sagtens kan være dejligt at spise proteiner på den måde. For hvis man pludseligt skal til at leve udelukkende af proteinpulver skal man nok blive træt af sit liv hvis man går op i mad. Er man meget ligeglad med mad kan det også ses som en lettelse at leve af proteinpulver. I stedet for at skulle lave mad selv skal man nemlig blot blande noget pulver og noget vand. Det gør livet væsentligt nemmere for nogle.

Vælg den rette smag af proteinpulver

De fleste kan finde et proteinpulver, de kan lide. Der er nogle, som smager en type, som de ikke kan lide. Det kan gøre, at de tror, at de slet ikke kan lide proteinpulver. Sådan behøver det dog ikke være. Der findes nemlig så mange forskellige smage, at man nok skal finde en man kan lide. Der er for eksempel chokolade, som alle kan lide. Selvom den smager dejligt og næsten af slik er den sund. Der er ikke de usunde ting i, som man normalt forbinder med chokolade.

Der er også andre smage, som smager af slik. For eksempel kan man få en proteinpulver der smager af jordbær. Den kan være skøn og den kan næsten smage af skumfiduser, der smager af jordbær. Også banan er meget populær og den nyeste i rækken er salty caramel. Det er en af dem, som flere og flere får øjnene op for.

Uanset hvad er det vigtigt, at du finder en smag du kan lide. For du skal indtage den mange gange i løbet af dagen. Kan du ikke lide den kan det ende med at blive et større problem for dig end det ellers havde været.

Kilder: proteinrig.dk & kom-i-form.dk.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*