Sådan hugger du mest effektivt et stort læs brænde

Hugge brænde

Brændekløvning er en vigtig evne at have, uanset set om du bruger brænde til opvarmning i dit hjem eller ej. Dog kan det hurtigt blive hårdt og tidskrævende arbejde. Her kan du læse mere om, hvordan du mest effektivt hugger et stort læs brænde.

Hav sikkerheden i orden

Brændekløve er ikke uden risiko. Det er først og fremmest vigtigt, at du har det rette fodtøj, når du skal hugge brænde. Hvis du gerne vil være så sikker som mulig, kan det være en stor fordel at investere i et par sikkerhedssko med jernsnue. Hvis du tit skal hugge brænde, så er det især en god investering med et par kvalitets sikkerhedssko. Med en jernsnue, er du sikker på, at dine fødder ikke kommer til skade, hvis den bliver ramt af et stykke brænde.

Lær at stå ordentligt

At brændekløve er en svær ting at mestre. Når du skal brændeflække er det især vigtigt, at du står ordentligt. Hvis du står forkert, når du skal hugge brænde, kan du risikere at skade dig selv under kløvningen. Hvis du ved, hvordan du skal stå ordentligt, så kan du også gøre det at brændeflække hurtigere og mere effektivt. Når du skal hugge brænde, skal du stille dig et stykke tilbage fra stubben. Du skal stå tæt nok på til, at du kan ramme brændet, men så langt væk, at du ikke rammer dine ben eller fødder, hvis du skulle ramme ved siden af med øksen. Når du skal kløve, skal du have godt fat om øksen med begge hænder. Det har en betydning, hvor du placerer dine hænder på øksen, når du skal kløve. Hvis du er højrehåndet, skal du have din højre hånd nederest på skaftet af øksen. Hvis du er venstrehåndet, skal du have venstre hånd nederst. Løft øksen over hovedet, så du kan få så meget kræft som muligt i dit slag. Når du slår øksen, skal du lade hånden øverst på skaftet glide ned mod den anden, imens øksen falder mod brændet. Som nævnt før er det svært at mestre brændekløvning. Læs mere på braendekloever.dk.

Invester i en brændeflækker

Hvis du skal kløve et stort læs brænde, eller tit skal kløve brænde, så kan en brændekløver eller brændeflækker være en god investering. Med en brændeflækker skal du blot placere dit stykke brænde i brændekløveren, hvorefter den kløver det. På den måde, skal du ikke bruge en masse muskelkræft på at kløve dit brænde, og du øger sikkerheden, fordi du ikke længere skal stå med øksen. Når du skal købe en brændekløver, vil du møde forskellige tryk. Det er vigtigt, at du køber en brændeflækker, som kan levere nok tryk til at kløve træet. Det træ, som du skal kløve, har stor betydning for, hvor mange tons tryk din brændeflækker skal kunne levere. 4 tons tryk er et godt sted at starte, hvis du ikke skal kløve meget brænde, eller bare vil prøve en brændeflækker af, men hvis du tit skal kløve, er 5 tons tryk tit mere optimalt.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*