Montér selv en akkumuleringstank – det bliver klimaet glad for

planet-b

Akkumuleringstank, buffertank, varmebuffer, akkumulatortank – kært barn har mange navne, og akkumuleringstanken er faktisk blevet rigtig populær. Det skyldes bl.a., at det er godt for klimaet, da der ikke blive udledt så mange røggasser, og der er en rigtig god virkningsgrad.

Det er dog endnu bedre for dig og for klimaet, hvis du vælger selv at montere din akkumuleringstank. Læs videre, hvis du er interesseret i at vide mere om, hvad en akkumuleringstank egentlig er, og hvorfor du skal montere din egen.

Hvad kan en akkumuleringstank?

Hvis du allerede har godt kendskab til, hvad en akkumuleringstank er og kan, så kan du bare springe videre i teksten. Hvis du er i tvivl, så kan du bare læse videre her.

En akkumuleringstank er en vandbeholder. Den bruges til at opbevare varme. Det kan den enten gøre i kortere eller længere tid ad gangen. Det kan enten være nogle timer eller mere end en uge.

Akkumuleringstanken er smart at benytte til at lagre varme, bl.a. fordi vand har en meget stor varmefylde. Dvs. at vand kan lagre meget varme. Samtidig er vand meget tilgængeligt for os, ugiftigt for naturen og meget billigt. Det gør det derfor både til en effektiv, billig og klimavenlig varmelagringsmetode.

Der er mange forskellige slags akkumuleringstanke, som du kan vælge efter model eller størrelse. Det kommer meget an på, hvad dit behov er.

Det er ikke så svært, som det lyder

Det kan lyde svært at skulle montere sin egen akkumuleringstank, men det er faktisk ikke så svært som det lyder. Der er faktisk virkelig mange, der vælger at gøre det selv, og der er meget hjælp at hente. Især på nettet vil du kunne finde hjælp på diverse blogforums, hvor der deles gode råd og tegninger til, hvordan man bedst sætter systemet op på.

Når du skal i gang med et projekt som dette, så kræver det naturligvis, at du har noget værktøj til monteringen. Her kan du med fordel investere i en værktøjsvogn, som du kan rulle med dig, når du skal montere akkumuleringstanken eller ordne forskellige ting i hjemmet. På den måde skal du ikke slæbe rundt på værktøjet over det hele og have det til at ligge og rode. Læs mere på denne side.

Det er billigere for dig at gøre det selv

Det kan virkelig betale sig at gøre det selv i stedet for at få en professionel ud til at montere den for dig. Når du gør det selv, så kræver det bare, at du køber værktøj og en akkumuleringstank. Hvis du betaler en professionel, så skal der lægges hans arbejdskraft oven i prisen. Det kan naturligvis være rart at få en anden til at gøre arbejdet for dig, men da det ikke er en særlig svær opgave, så er de penge godt sparet. Hvis du dog er meget i tvivl om, hvad du skal gøre, kan du sagtens spørge i butikken omkring opsætningen og på den måde få gratis råd fra fagfolk.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*