Forskellige typer af varmekilder og deres miljøvenlighed

Brændeovn

Vi bor i et koldt land, og derfor er det klart, at man har brug for at opvarme hjemmet. Det kan være, at du lige nu mangler noget til at varme dit hjem op med, men du ikke ved, hvad det rette valg er? Så er det heldigt, at du er havnet på denne artikel. Her skal det nemlig handle om varmekilder og om deres miljøvenlighed. Det kan jo være, at du også er typen, der godt kan lide at tænke på miljøet i de personlige valg. Hvis vi alle sammen gør lidt, så kan det have store betydninger.

Du kan bruge en varmeblæser

Du kan med fordel bruge en varmeblæser, hvis du har et lidt mindre rum, der skal varmes op. Hvis det er til hele huset, så er det ikke denne varmekilde, der bør være din primære. Det kan nemlig være utrolig dyrt at varme store rum op med en varmeblæser. Men hvis man har et mindre rum, så kan det godt være, at det er den varmekilde, der giver mest mening.

Du kan have en pejs og et pejsesæt

Der er nogle varmekilder, der bare har mere hygge over sig end andre. Er der f.eks. noget så hyggeligt, som når varmen kommer fra en pejs? Det er så hyggeligt at sidde sammen med familien foran pejsen en aften og drikke kakao. En pejs er ikke så dårlig for miljøet, fordi det ”bare” er træ, du brænder af. Det kan også være, at du nogle gange kan skaffe noget træ, der alligevel skulle væk, og så er det jo super bæredygtigt. Køb et pejsesæt, så går det let som en leg.

Du kan have solceller på taget

Hvis du leder efter den varmekilde, der er mest miljøvenlig, så kan du overveje at få solceller monteret på taget. Her får man blot energi fra solen, som man tager. Ulempen ved dette er, at det har en ret stor anskaffelsespris, så der kommer til at gå nogle år, før man har tjent pengene ind igen. Det skal dog nok komme, så du kommer i sidste ende til at spare penge på solceller.

Fjernvarme – det generelle valg

Det mest almindelige er dog, at man vælger at få fjernvarme i huset. Det hedder fjernvarme – fordi varmen kommer fra et fjernt sted. Ja, det er ikke så overraskende. Varmen kommer fra varmt vand, som man henter nede fra jorden. Det er dejligt nemt og ikke så dyrt (det kan dog afhænge af, hvor du bor), og så er det fint nok i forhold til miljøet.

Oliefyr: Den store miljøsynder

Hvis du har oliefyr, så ved du måske godt, at det ikke er så godt for miljøet. Det er måske faktisk den varmekilde man kan have, der er værst for miljøet. Og så er det ikke engang fordi, at det er billigt at have oliefyr. Det er faktisk en af de varmekilder, der er lidt oppe i prisen. Der er altså ikke mange gode argumenter for at vælge oliefyr, når det komme til at finde en varmekilde, der også tager hensyn til miljø.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*