3 uventede brancher, der er begyndt at tage økologien til sig

Vi lever lige nu i en verden, hvor vi alle sammen vil være mere grønne. Vi spiser mindre kød, cykler på arbejde, vi vasker vores tøj ved en lavere temperatur og købe gerne miljøvenlig elektronik.

Men der er i dag flere steder i industrien, hvor man er begyndt at blive grønnere, og det er helt klart steder, som du ikke havde forventet. For som forbrugere, så er det ikke kun os selv, som skal være grønnere – det er også de ting, som vi forbruger. Nedenfor kan du læse om 3 overraskende eksempler på brancher, der har taget økologien til sig!

De elektroniske cigaretter bliver mere miljøvenlige

I dag er der ingen tvivl om, at e-cigaretter for mange er fremtiden. Det er utroligt populært, og deres popularitet ser kun ud til at stige. En ting er, at det simpelthen bare er godt for miljøet, at vi ikke smider så mange cigaretskodder på jorden. Men især e-juice, eller e-væske, som det også kaldes, er blevet mere grønt.

Blandt andet ser vi mange eksempler på væsker, som er veganske helt igennem. De indeholder ingen animalske produkter, det vil sige, at der ikke er nogle dyr involveret i produktionen. Samtidig er der også eksempler på, hvordan der ikke testes på dyr – netop meget vegansk og grønt.

Det bliver også mere og mere populært at købe økologisk e-væske. Når vi snakker økologisk e-juice, så snakker vi blandt om, at nikotinen kommer fra lokale tobak-gårde. Her bliver der ikke brugt pesticider på tobakplanterne, for pesticider er netop rigtigt dårlige for miljøet.

Proteinpulveret til styrketræningen bliver grønt

For mange af os, så er det nok ikke de store muskelbundter nede i træningscentret, som vi tænker på, når vi tænker på miljøvenlige forbilleder. Alligevel, så er mange af dem, som bruger proteinpulver i dag, faktisk ved at blive økologiske i en forstand.

Og dette ses blandt andet, når man kan købe proteinpulver lavet på madspild. Nogle firmaer tager simpelthen grøntsager og frugt, som ellers ville være smidt ud fra supermarkeder, og bruger dette i deres proteinpulver.

Samtidig er der også mange proteinpulvere, som bruger valle fra mælkeproduktionen. Flere og flere firmaer vælger i dag at være kritiske overfor, hvor denne valle kommer fra. Det sker blandt andet ved kun at indkøbe valle, som er kommet fra køer, der har gået frit på græs!

Når skønhed skal være økologisk

Skønhedsindustrien, hvor make-up kommer fra, er den sidste af disse 3 spændende industrier, som i dag er blevet mere miljøvenlige end nogensinde før. Men hvordan gør man lige det, når det kommer til at skabe kosmetiske produkter?

Jo først og fremmest, så kan man jo arbejde på indpakningen. Flere firmaer er i gang med at skabe kreative og forførende indpakninger, som bliver lavet på genbrugsmaterialer. Dette er altså en bedre udnyttelse af de ressourcer, som vi har.

Vi ser også, at flere og flere virksomheder vælger at tage den miljøvenlige tilgang ud til deres produktion. For eksempel, så vælger nogle firmaer at bruge vedvarende og grøn energi. Det er jo godt for miljøet, og for de store firmaer, hvor der produceres tusindvis af produkter nærmest hver time, så er det kun en forbedring.

Og til sidst, så bør de små ”microbeads” nævnes. Dette er små plastikkugler, som ofte bruges i eksfolierende produkter. Eller rettere sagt, så blev de ofte brugt. For man har nu mange steder bandlyst brugen af disse i forskellige produkter. De er nemlig meget dårlige for miljøet. Blandt andet, så forurener de havene og udgør en helt reel risiko for mange af de dyr, som lever her!

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*