Lad din hund spise naturligt

Hundemad

Naturen og miljøet har brug for alt den hjælp vi kan give. Derfor prøver mange af os at leve mere naturligt og bæredygtigt. Det er jo helt fantastisk og det skal vi bare fortsætte med. Her er en guide til, hvordan du også kan hjælpe din hund til at leve lige så naturligt som dig.

Hundemad og hundekiks gennem tiden

Vi tænker ikke altid meget over det, når vi smider en pose hundekiks fra supermarkedet ned i kurven. Det er ikke sikkert at du egentlig tænker meget over, hvad hundekiks er lavet af. Hvis hunden kan lide dem, er alting jo godt, ikke? Men hvad er forskellen på billige hundekiks fra supermarkedet og kvalitetsmærker, f.eks. naturlige hundekiks fra Gilpa?

Hundemad og hundekiks gennem tiden

Hunde er stort set altædende. De er ikke længere ulve, som de var da vi først tog dem til os, men har udviklet sig til at leve af alle de rester, vi har til dem. Derfor har hundemad og hundekiks længe været lavet fortrinsvis af korn, som er nemt og billigt at producere, samt restprodukter fra kødproduktionen, dvs. indvolde, hud og knogler.

I nyere tid er vi begyndt at producere mere naturlige produkter i langt højere kvalitet til vores hunde. Vælger du denne type foder eller godbidder vil du opleve en mere velbalanceret hund og det kan bestemt betale sig.

Prøv helt naturlige og sunde godbidder

Traditionelle hundekiks er tørre kiks, bestående hovedsageligt af vegetabilske og animalske biprodukter. Oversat til almindeligt dansk, vil det som oftest sige korn, kødmel og benmel. Ikke noget som hunden ikke kan tåle, men heller ikke noget som er specielt lækkert eller sundt.

Alternativet er sunde godbidder, som f.eks. naturlige godbidder fra Gilpa. De består af næsten 100% lufttørret kød og er ikke tilsat kunstige smags- eller farvestoffer, eller den hemmelige synder, sukker. Du vil også kunne finde lignende sunde og lækre godbidder hus dyrehandleren i det lidt dyrere sortiment.

Vælg et kvalitetsfoder

Helt det samme gør sig gældende for hundefoder. Meget af det hundefoder vi kender, inklusiv kendte mærker som Hill’s og Royal Canin, er stadig fremstillet fortrinsvis af rester fra korn- og kødindustrien. Foderproducenterne er mestre i at få foderet til at lyde bedre end det egentlig er. Lærer du at læse indholdsfortegnelsen, vil du helt sikkert se forskellen.

Det vigtigste er, at indholdet af kød er forholdsvist højt. Hundefoder i rigtig høj kvalitet har et kødindhold på omkring 60-70%. Læg mærke til, hvad der er angivet på posen. 70% kylling er ikke det samme som 70% kyllingekød. Kylling eller kyllingeprotein kan være alt fra kyllingen, inklusiv restprodukter som fjer og benmel.

De resterende ingredienser bør være fortrinsvis grøntsager og så lidt korn som det er muligt. Grøntsager er gode for hunden, mens korn er fyld, der bare kommer ud igen. Ris og majs er okay, men er heller ikke meget værd.

Spørg i din lokale dyrehandel og de vil kunne guide dig til et bedre og mere naturligt foder end det, du kan finde i supermarkedet!

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*