Få et klimavenligt naturtag – strå eller græs

Strågtag

Hvis du skal skifte tag på dit hus eller du er i gang med at bygge et hus, så skal du overveje at få et klimavenligt naturtag, nemlig af strå eller græs. Der er mange gode grunde til at passe på naturen og vores Jord. Den skal rumme mange mennesker, der efterlader et aftryk. Du kan gøre dit for at gøre Jorden til et grønnere og bedre sted, hvor det ikke sviner så meget. En af måderne, som du kan gøre dette på er ved at få et klimavenligt naturtag – strå eller græs. I denne artikel finder du gode grunde til at bekymre sig om miljøet og naturen.

Naturen ændrer sig konstant. Selv før menneskeheden. Jorden har ændret sig meget igennem mange millioner år. Mennesket bliver ved med at ændre på planeten for at møde deres behov igennem tankeløs interaktion med det omkringliggende miljø.

Situationen lige nu

Udslip af kemiske stoffer ud i luften har ændret og omskabt kompositionen og energibalancen i vores atmosfære, og samtidigt accelereret klimaforandringernes hastighed. Derudover har menneskets aktivitet udvidet sig ud i de naturlige landskaber med udvidelse af byer og landbrug. Det har skabt færre steder med biodiversitet og hvor dyr kan leve frit og uden for menneskets påvirkning. Derudover er floder og strømme blevet forurenet af affald fra industri og landbrug, som også skader den naturlige fødekæde i dyreriget og økosystemet. Det reducerer også mængden af ferskvand, noget der er uundværligt for overlevelsen af arterne. Det lader til, at mennesket, som ellers selv synes det er så smart og klog, presser kloden til steder, som den ikke kan klare. Det er en farezone.

Menneskeskabte miljøproblemer er ikke en nyhed. Problemer med nedhugning af skov, vandforurening, klimaforandring og arters udryddelse har været et problem siden antikken. Dog kan skaderne med i dag industri og teknologi være langt større end før i tiden. Vi misbruger naturen meget mere i dag for at møde vores voksende behov. Problemerne er ikke længere nationale eller lokale, de er nu globale. Det er et problem, som er alles problem. Vi må slutte os sammen for at bekæmpe dem.

Miljøets undergang har sine rødder i vores kultur

Grunden til at miljøet er på vej under, er dybt rodfæstet i vores kultur. Igennem hundredvis af år har industrialiseringen og udnyttelsen af ressourcer været skyld i, at mennesket er den dominerende art på Jorden. På grund af vores intelligens, magt og jagt efter materialisme har vi forsømt vores planet og glemt vores grundlæggende forhold til naturen. I en verden, hvor materialismen er vægtet højest, så er det ikke svært at udnytte naturen. Personlig rigdom er den ultimative målestok for succes i vores samfund, derfor har vi forsømt naturen. En måde du kan give tilbage til naturen, er ved at få et klimavenligt tag. Det kan enten være strå eller græs. Det er godt at have et tag af disse elementer, da de er klimavenlige.

Hvorfor skal vi beskytte naturen?

Naturen er ikke et varehus med ressourcer, som er til for at tjene menneskets behov. Det er nærmere et meget komplekst system, som støtter alle livsformer, inkluderet jorden, vandet, planter, dyr og mennesker, som afhænger af den for at overleve. Naturen er nemlig et komplekst system af alle disse ting. Det viser moderne videnskab også. Hvis den ene del af systemet ikke virker, så kan det have alvorlige konsekvenser for de andre dele af det. Derfor er det selvsagt vigtigt at behandle miljøet ordentligt. Hvis vi ikke behandler det ordentligt, f.eks. ved at købe et miljøvenligt tag eller tage andre foranstaltninger for at gøre vores liv mere grønnere, så vil det få alvorlige konsekvenser for os. Ultimativt så vil det true vores arts overlevelse.

Hvis man f.eks. fjerner ulve fra et område, så kunne man tro, at det ville give flere dådyr, der frit kunne vandre rundt. Det ville måske være en jægers paradis. Men det er ikke tilfældet. Hvis man fjerner ulvene, så kommer der for mange dådyr og det betyder at jorden bliver dårlig og overspisning af naturen. Det betød, at der var mindre føde og derfor faldt antallet af dådyr også som resultat. Man skal derfor værne om vildlivet og naturen, så man kan sikre sig, at naturen trives og mennesket derfor også trives. At passe på naturen, er også at passe på økonomien. Vi skulle være glade for naturen og ikke true dens overlevelse.

Hvad kan man gøre?

Problemerne er vanskelige. Den gode nyhed er dog, at du ikke behøver at være ekspert eller millionær for at redde planeten. Alle kan hjælpe til med deres ting. Om det så er at købe et nyt miljøvenligt tag eller bare generelt at være mere bevidste om problemerne i vores miljø, så kan vi tage nogle skridt mod at redde vores planet. I dag er mennesker samlet om at redde planeten ved at gøre den grønnere. Men vi kan gøre det bedre. Planeten er stadig på vej den gale vej. Det skal vi have rettet op på.

Genbrug er en god måde at leve grønnere på. Man kan genbruge flasker ved at aflevere dem i pant. Man kan genbruge tøj ved at give det væk eller købe det i genbrugsbutikker. Det samme kan man gøre med næsten alt. Man kan støtte ved at købe biodynamisk mad eller selv gro det. Man kan skifte til miljøvenlig strøm. Man kan køre i en elbil eller tage cyklen. Man kan stoppe med at købe vand på plastikflaske.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*