Bliv din egen grønne bartender til din fest – guide til naturlige og økologiske drinks

Drink med grønne blade og friske citroner i

Står du i en situation, hvor du skal til at holde en større fest, så er du kommet til det rette sted. Det kan nemlig være lidt af en jungle at finde rundt i, hvilke drinks du eller bartenderen til din fest skal servere til gæsterne – særligt, hvis du går op i, at dine drinks skal være mere naturlige og sågar økologiske. Denne guide vil derfor indeholde tips til, hvordan du får serveret lækre økodrinks til festen, som ikke har indgået et kompromis med kvaliteten.

Vælg økologiske råvarer

Det første og bedste, du kan gøre som bartender til fest, er at sørge for at købe naturlige og sprøjtefri råvarer. Sørg for, at dine limes og citroner er økologiske og brug højkvalitets rå rørsukker. Det kan være svært at finde økologiske likører, men du kan lave dine egne af friske råvarer. Du kan f.eks. lave en lækker likør af økologiske appelsiner, vodka og rørsukker. Du kan også lave en te infusion af din yndlingste, ingefær og en god mørk rom. Ikke nok med, at det er bedre for din krop, så vil det også smage friskere. Hvis du vælger at lave dine likører selv, så husk at starte i god tid, da de ofte skal trække i mange uger.

Køb alkohol af høj kvalitet

Det er ingen hemmelighed, at alkohol ikke er det sundeste for kroppen. Derfor er det en god idé at vælge, at alkoholen i din drink er så ren som overhovedet muligt. Det kan være svært at finde, men det er muligt. Der findes f.eks. økologisk gin og whiskey, men du kan også være mere kreativ og lave drinks af naturvin. Måske vil en lækker Sangria med økologisk rødvin og økologiske appelsiner falde i god jord hos dine gæster? Ellers kan et glas iskold naturhvidvin med en skive citron gøre underværker!

Brug din have

Hvis du har en fin have, så udnyt det! Måske vokser der mynte eller persille? Så har du til en lækker Mojito og en Bloody Mary. Måske vokser der æbler og rabarber? I så fald, kan du lave dine egne lækre likører. Du kan også juice æbler og lave en mere dansk version af klassikeren Vodka Juice. Hvis der vokser hindbær, skovbær eller jordbær i dine have, så kan du putte dem i din drinks som en ekstra smagsgiver eller som pynt. Hvis du bestiller en bartender til din fest udefra, så kan du give ham de lækre råvarer, som helt sikkert kan trylles om til nogle indbydende drinks.

Sæt krav, når du lejer en bartender til fest

Har du lejet en bartender til din fest, så husk at informere ham om, at du ønsker så rene, økologiske og naturlige råvarer som muligt, så han kan nå at forberede sig på det. For det meste kan du selv bestemme præcis, hvilke slags drinks, du vil have serveret til din fest. Du kan desuden vælge, hvorvidt der skal medbringes en mobilbar, eller om du selv leverer råvarerne og drinksmaterialerne. På den måde kan du selv være herre over, hvad dine gæster putter i kroppen, samtidigt med, at en anden tryller med råvarerne.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*