Naturferie i Norge

Norge

Hvis du er helt vild med naturen, er en rejse til Norge en oplagt destination. Norge er kendt for at have en ekstraordinær smuk natur, og du kan boltre dig i mange forskellige outdoor aktiviteter i fjeldet. Udforsk de smukke landskaber via vandreture, camping eller mountainbike. Læs herunder om de forskellige naturoplevelser du kan tage til i Norge.

Hvilke byer er særligt egnet til naturoplevelser i Norge?

Der er mange byer i Norge, der er egnet til outdoorpersoner. Nogle er nemmere at komme til end andre. Du kan f.eks. flyve til Bergen eller Trondheim, hvor du vil få en naturoplevelse for livet.

Bergen – en idyllisk naturdestination

Udover Oslo, Norges hovedstad, er Bergen en populær rejsedestination for outdoor mennesker. Men populær betyder dog ikke, at Bergen er overfyldt med turister eller lignende. Folk, der tager til Bergen, kommer gerne for at opleve naturen enten i solitude eller sammen med venner og familie.

Du kan opleve en eller flere nætter i et telt i Bergen. Det er også populært med de såkaldte shelter ruter i Bergen. På en shelterrute vandrer du fra shelter til shelter således at du overnatter i et nyt shelter hver aften, og du får samtidig en vandretur ud af det. Ved overnatning i et shelter kan du rigtigt nyde naturen og få den helt under huden. Du sover rent faktisk ude i det fri, blot med tag over hovedet. Du og dine eventuelle medrejsende kan hygge jer med forskellige aktitivter både dag og nat. Om dagen kan I vandre og nyde naturen fuldt ud. Om aftenen kan I hygge jer rundt om et bål og fortælle gode historier indtil tidlig morgen. En sheltertur er et must for en ægte outdoorperson.

Mountainbike i Norge – en god måde at se naturen på

Det ikke kun via vandring, at du kommer helt tæt på naturen. Hvis du gerne vil nyde naturen i Norge, kan du komme rundt via en mountainbike. Mountainbiken er populær i fjeldet. Du kommer hurtigt frem og får samtidig set mere, end hvis du vandrer. Du kan cykle meget længere, end du kan gå, og derved får du oplevet endnu mere natur på en mountainbike. Du kan nogle steder leje en mountainbike, hvis du ikke selv har mulighed for at køre derop. Ellers er det oplagt, hvis du har en mountainbike at tage den bag på bilen og køre op i det norske fjeld.

En vandretur er god for både krop og sjæl

Der er mange gode grunde til at begynde at vandre. Det er både kroppen og sjælen, der har godt af en vandretur. Kroppen får en omgang motion ved vandreture. Du styrker altså dine muskler, når du vandrer. Du styrker også dit sind ved at vandre. Vandring er kendt for at være afstressende på kroppen. Dette afspejles i, at du slapper af og bliver mere rolig af at vandre. Du optager langsomt nye indtryk og kan helt selv bestemme tempoet. Vandring giver tid til eftertanke, og det er både oplagt til mennesker som har en travl hverdag. Du kan vandre på egen hånd, hvilket mange vælger at gøre. Du kan også vandre med dine medrejsende. Sidst men ikke mindst kan du vandre i en vandregruppe, hvilket er både sjovt, udfordrende og motiverende.

Sådan får du råd til rejsen og eventuelt rejseudstyr

Det er ikke nogen hemmelighed, at Norge er dyrere end Danmark. En tur til Norge kan komme til at koste en del, hvis du spiser meget ude. Mad er generelt næsten det dobbelte af prisen på enkelte madvarer i danske supermarkeder. Hvis du gør dig i en vaskeægte outdoorrejse og på denne måde, ikke skal købe mad på restauranter og dermed heller ikke betale for et dyrt hotel, sparer du naturligvis nogle penge. Men der kan stadig være nogle omkostninger som outdoormenneske, der tager til Norge. Først og fremmest er der flybilletten. Hvis du ikke booker en flybillet til Norge i god til, kan den hurtigt løbe op i 2000 kr. eller derover. Desuden skal du bruge penge på outdoorudstyr. Vær helt sikker på, at du har de rette vandrestøvler, det rette tøj samt diverse nødvendige udstyr.

Du kan nemt og hurtigt få råd til din drømme outdoorrejse ved at tage et lån. Det er populært at tage lån til rejser, da du betaler ferien af månedligt i stedet for at betale det helt store beløb på én gang. Både familier, singler, venner og par tager i dag lån til rejser.

Hvis du har alt dit outdoorgrej i orden og blot mangler penge til flybilletten, kan du hurtigt og nemt tage et SMS-lån. Et SMS-lån er en form for kviklån, hvor du kan låne mellem 500-10.000 kr. Dette burde være nok til en flybillet i sig selv. Nogle kviklån går helt op til 50.000 kr., såfremt du også har brug for penge til udstyr.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*