LED-pejs i stedet for rigtig pejs – miljøet siger tak

led

Der findes ikke noget bedre end at sidde foran en pejs med sine kæreste. Levende flammer har noget helt specielt over sig, som ikke er til at finde andetsteds. Måske det har noget at gøre med, at mennesker siden tidernes morgen har samlet sig omkring den varme ild, og at vi derfor stadigvæk synes, at ild udstråler en særlig form for hygge. Nu til dags giver en pejs os denne hyggelige stemning, og der findes mange forskellige slags pejse til forskellige behov og personlige præferencer. Nogle pejse er bedre for miljøet end andre, og man kan på den måde med fordel anskaffe sig en LED-pejs i stedet for en rigtig pejs. Ved at vælge en LED-pejs gør man en ekstra indsats for at passe på vores klima.

Bæredygtighed

Klimaforandringerne er for tiden et kæmpestort emne i den offentlige debat. Årevis af miljøforurening, fossile brændstoffer og et enormt forbrug på alle planer har forårsaget store klimaforandringer, der er blevet mere og mere synlige i løbet af de sidste par år. Vi risikerer oversvømmelser, ekstreme vejrforhold, varmere temperaturer og smeltende gletsjere. Det hele kan virke skræmmende og uoverskueligt at håndtere. Hvor skal man starte, når fremtiden ser så sort ud, som den gør? Heldigvis udvikles og findes der allerede mange nye produkter og grønne alternativer på markedet, som kan erstatte mange af de store forurenere. Det handler blot om at opsøge disse muligheder aktivt, så man kan gøre sit for klimaet.

Pejse

Også indenfor pejse-verdenen findes der pejse, som er grønnere end andre. En LED-pejs er en elektrisk pejs, som benytter sig af LED-teknologi. Den elektriske pejs udstråler på den måde skam varme, men kører på fuldstændig elektrisk energi. Det er således en kunstig pejs, som dog har et ægte look med 3D flammer, der udstråler mindst lige så meget hygge som en “ægte” pejs. Elektriske pejse er utrolig smarte, idet man nemt kan indstille deres temperatur. Man kan også bare nyde pejsens flammer uden at have tændt for varmen. Derudover findes der mange forskellige slags pejse, som alle kan installeres på mange forskellige måder. Man kan på den måde både have væghængte LED-pejse eller fritstående, og man er altså mere fleksibel i sin indretning. Det fantastiske ved en LED-pejs er dog først og fremmest, at den er meget bedre for klimaet end andre pejse, idet den benytter sig af elektriciteten og ikke udleder miljøforurenende gasser. Endnu et stort plus er, at den er brandsikker.

De vigtige detaljer

Ofte er det ikke de helt enorme beslutninger, lange overvejelser eller store diskussioner, der fører til de største forandringer i samfundet. Hvis vi skal komme klimaforandringerne i møde, spiller store politiske vedtægter helt sikkert en stor rolle, men de små og individuelle valg har også en stor betydning for vores klodes generelle velbefindende. Ingen indsats er på den måde for lille, og det er vigtigt at huske sig selv på, at det ikke nødvendigvis behøver at være dyrt at leve grønt. Hvis alle mennesker ville yde en lille indsats for den grønne omstilling, ville det have en kæmpe stor effekt. Måske du selv skulle starte med at anskaffe dig en LED-pejs?

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*