Dyrk yoga i naturen – det giver en bedre jordforbindelse med dig selv

Yoga

Vi ved efterhånden meget om sundhed, men det virker som om jo mere vi ved, jo mere forvirret bliver vi. Der er flere og flere ting vi ikke må spise, men samtidig er der ikke rigtig nogle som præcis kan sige hvad det er vi skal spise.

Det er forvirrende for den enkelte person. Én ting vi dog ved, er at det sundt at dyrke motion, og at det er meget usundt ikke at gøre det. Mange af os sidder stille hele dagen på vores arbejde, og senere kommer vi hjem og sidder stille på sofaen. Det er meget usundt for kroppen, og derfor er det vigtigt at vi forsøger at røre os så meget vi kan.

For mange er det dog svært at komme i gang, specielt hvis man aldrig rigtig har dyrket motion før. Skal man styrke træne eller løber? Skal man spille badminton eller fodbold? Svaret er egentlig rimelig simpelt: du skal dyrke den type motion som du bedst kan lide.

Det er meget svært at dyrke motion hvis man overhovedet ikke kan lide det. Det vil gøre sig gældende i starten. Det er svært at komme i gang, men hvis du finder en sportsgren som du rent faktisk kan lide, så gør det hele processen nemmere.

Et godt sted at starte for mange, kunne være yoga. Der er mange fordele ved yoga, og vi kommer til at gennemgå nogle af dem her, men først og fremmest er det god motion som ikke er så hårdt til at starte med.

Hvis du er i dårlig form og måske overvægtig, så er det hårdt bare at løbe hundrede meter. Det betyder at man hurtigt bliver demotiveret og ryger tilbage i sine gamle vaner. Yoga er også hårdt, men det er nemmere at justere i forhold til niveau, og derfor er det et godt sted at starte.

Yoga hjælper ikke bare på formen, men også på humøret

En ting er mangel på motion i vores daglige liv, men noget helt andet er den stress mange føler i deres dagligdag. Den stress sætter sig i kroppen, og den er meget usund.

Motion kan helt generelt afhjælpe stress, men det kan også forværre den. Det sker for eksempel ved at ma bliver sur på sig selv hvis man ikke når sine mål, eller det kan være stressende for kroppen hvis man presser den for hårdt.

Yoga er en type af motion som ikke bare får pulsen op, men også putter sindet i ro. Yoga har et naturligt element af meditation som hjælper mod stress, og så får du en masse god motion samtidig.

Når man skal starte på at dyrke yoga, skal man naturligvis have noget udstyr, men heldigvis behøver man ikke så meget. Faktisk skal du bare have noget tøj du kan bevæge dig i og en måtte. Hvis du gerne bare vil prøve yoga, kan du låne en til en introtime.

Yoga i naturen

De fleste sportsgrene bliver dyrket i en hal, og det samme gælder yoga – eller gør det? Det gode ved yoga er at du kan lave det lige hvor du har lyst.

Faktisk er det bedste sted at dyrke yoga ude i naturen. Her kan du for alvor få det fulde ud af det meditative aspekt og motionen. Du vil finde en ægte jordforbindelse hvis du dyrker yoga ude i naturen, men det kræver dog at du har en solid yogamåtte. Det skal være en yogamåtte som kan benyttes i det fri, og som kan holde til at være på den bare jord.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*