Derfor bør du opleve naturen i Spanien

Flot natur i spanien med stor bygning

Spanien er på mange måder et skønt land. Vejret er godt, maden er lækker, byerne er smukke, og stemningen er god. Hvis du er interesseret i naturoplevelser, er der dog en hel del ekstra grunde til at vende næsen mod de spanske breddegrader. Du finder nemlig nogle helt fantastiske steder, som er ganske unikke og klart et besøg værd. Her får du to eksempler – og du kan finde billige flybilletter online, så rejsen ikke koster alt for meget.

Besøg El Chorro

El Chorro er en nationalpark i Andalusien. Her kan du opleve de flotteste turkisgrønne søer og vilde kalkstensklipper, som gør El Chorro til et af de mest populære områder for klatring i Europa. Du kan herudover fiske, svømme eller bare nyde omgivelserne ved søbredden, hvilket gør det til et oplagt sted at besøge, når du kører igennem Andalusien.

Er du til de lidt mere vilde oplevelser, så kan du kaste dig ud i den nervepirrende vandretur El Caminito del Rey. Det er blandt andet en gangbro, som oprindeligt blev bygget fra 1901-05, så arbejdere kunne transportere materialer fra vandfaldene Chorro og Gaitanejo. Nu fungerer den som populært turistmål og er en af de mest fantastiske oplevelser i Andalusien. Ruten snor sig primært rundt om den lodrette klippevæg omkring 200 meter over jorden, så du skal være forberedt på, at det godt kan blive vildt. Til gengæld er det en oplevelse, du aldrig vil glemme. Så uanset om du har lyst til at udfordre din højdeskræk, eller bare gerne vil have den storslået naturoplevelse, så er El Chorro et besøg værd.

Uventede fornøjelser i Nordspanien

Vidste du, at du både kan finde flamingoer og rismarker i Nordspanien? Du finder mange af de helt oplagte naturoplevelser langs kysten ved de skønne, brede sandstrande. Her kan du virkelig dyrke din lyst til sol, vand og afslappede dage med bølgernes susen i ørerne. Men du skal ikke langt ind i landet, før det hele ser ganske anderledes ud.

For eksempel kan du betragte flamingoer og rismarker i Ebro Deltaet. Mange forbinder ris med asiatiske lande, men de dyrkes faktisk også i Spanien. De flest af os danskere har kun set flamingoer i zoologisk have, så det er en helt speciel oplevelse at se dem frit i deres rette element.

Når du nærmer dig den franske grænse, kan du udforske de smukke bjergområder. Her kan du virkelig komme et godt stykke over vandoverfladen og opleve den ganske særlige natur, bjergene byder på. Du finder også et andet dyreliv end i de lavere højder. Herudover er det lidt af en oplevelse at besøge de små bjerglandsbyer, hvor menneskerne har naturen langt tættere på hverdagen, end mange af os er vant til.

Der er masser af fantastisk natur i Nordspanien, og du behøver faktisk ikke tage længere ned for at opleve noget helt specielt. Generelt er Spanien et land med rigtig meget at byde på naturmæssigt, så du kan roligt booke en tur til en hvilken som helst destination og begynde at finde billige flybilletter. Dog kan det være en god ide at undersøge de forskellige områder, hvis du går efter noget helt specielt.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*