For klimaets skyld – gode ure holder længere

kvinde har et armbånd på udenfor

Nogle gange kan et minut føles som timer, mens et år kan føles som om, at det er fløjet forbi. Uanset hvilket tempo du føler, tiden bevæger dig i, så er den god at holde øje med. Det er rart at kunne orientere sig om tiden, og derfor så er det en god idé at have et ur. Der er dog nogle overvejelser, som man kan gøre sig, når man skal finde det rigtige klimavenlige ur.

Analoge ure hitter i dag

Man skulle næsten tro, at ligesom analoge ure gik ind og tog lommeurets plads, så ville det digitale ur få overtaget, da det blev opfundet, men dette er ikke tilfældet. I dag vælger mange at benytte analoge ure, og flere påpeger, at det er det æstetiske og kvaliteten, som særligt er grunden til, at de vælger lige netop denne slags ur.

God kvalitet sikrer lang holdbarhed

Ud over at det skal se godt ud, så skal det også føles sådan. Det kan tydeligt mærkes, når et ur er lavet, som det skal. Hvis du vælger at købe et ur i god kvalitet, så er der også en langt større sandsynlighed for, at uret holder i længere tid. Dette er særligt tydeligt, hvis du sammenligner med et billigere ur, som har nemmere ved at blive ødelagt af helt normale hverdags handlinger. Et godt ur af god kvalitet har også den kæmpe fordel, at det er godt for miljøet. Hvilket du kan læse mere om herunder.

En lang holdbarhed er godt for klimaet

Det virker som om, at klimaovervejelser og miljøbevidste handlinger er oppe i tiden, og det er der en god grund til. Kloden er nemlig påvirket af vores handlinger, som ikke altid har været særligt miljøbevidste. Der er også i dag stadig nogle, som ikke er overbevist af klimaforandringerne. Heldigvis er der også mange danskere, som så småt har forstået, hvor vigtigt det er at handle mere miljøbevidst. Det vil sige, at der er flere og flere, som tænker bæredygtighed ind i hverdagen. Det gælder også, når det kommer til indkøb af analoge ure.

Derfor er det også så relevant at være opmærksom på holdbarheden af uret som beskrevet ovenfor. Når analoge ure holder i lang tid, er det nemlig også godt for klimaet. Dette er fordi, du ikke i samme grad er med til at støtte, at der bliver brugt energikrævende processer i forbindelse med produktionen af nye analoge ure. Kloden kan også følge bedre med, hvis vi mennesker bliver bedre til at styre vores forbrug og genbrugssortere.

Igen og i genbrug

Gode materialer genbruges mere og mere, så selv hvis dit ur efter en lang levetid går i stykker, så kan du vælge at sende det til genbrug. Materialerne brugt til at lave uret kan derpå blive genanvendt, hvilket også er med til at skåne miljøet. Dette er grundet, at urets levetid på den måde yderligere forlænges, og det sparer på noget energi et andet sted.

Der er altså flere overvejelser, man kan gøre, inden man blot vælger det billigste ur som det fortrukne. Ure i bedre kvalitet er ofte også kønnere at se på, og dertil vil du helt sikkert blive gladere for dette i længden.

Vær den første der kommenterer

Skriv din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*